Egészség

Fogyatékos gyerekeknek nyitott szörfiskolát, ezrek álmát váltotta valóra

Az óceán a világ egyik legnagyobb csodája, ezért fontos, hogy mindenki számára elérhető legyen. Egy walesi férfi fogyatékkal élő gyerekeknek segít, hogy megvalósíthassák álmaikat és szörfözhessenek a hullámok között.

Benjamin Clifford úgy néz ki, mint ahogy a legtöbben elképzelünk egy szörföst. A nyugodt viselkedése, az óceán iránti szereleme és a hullámos haja mellett egy nagyon nemes cél is jellemzi Benjamint: mindenki számára elérhetővé teszi szörfözést. „Álmom, hogy mindenki élvezhesse a tengert” – mondta el  az Unliadnek Ben, aki évekkel ezelőtt létrehozta a a Surfability UK CIC nevű szervezetét, az első valóban befogadó szörfiskolát Walesben.

A nonprofit szervezet Ben vezetésével az élet minden területéről érkező, fogyatékkal élő embereknek teszi lehetővé a szörfözést. A tehetségesebbek pedig versenyeken indulhatnak.

Ethan – Forrás: unilad

Ben egyik tanítványának, Ethannek – aki agyi bénulásban szenved, aminek hatására izmai folyamatosan görcsben vannak – még a gyalogláshoz is segítségre van szüksége. Ethan és édesanyja sokáig azt gondolta, hogy ez megakadályozza abban is, hogy valaha a tengerbe menjen, nem beszélve a hatalmas hullámok meglovaglásáról.

„Mindig is vágytam a szörfözésre, és sokszor elképzeltem magam a deszkán, de sosem gondoltam, hogy tényleg meg is tudnám csinálni. Amikor édesanyám hallott Ben iskolájáról, beíratott egy órára, én pedig egyből beleszerettem a szörfözésbe” – mondta Ethan, aki olyan tehetségesnek bizonyult, hogy Ben segítségével már a világbajnokságra készül.

A segítő szörfös az iskola megnyitása előtt három évig egy speciális nevelési igényű gyerekeket oktató iskolában dolgozott, ahol megtanulta, hogyan kell bánni a fogyatékkal élő vagy mozgáskorlátozott gyerekekkel. Ben azóta tanfolyamot tart önkéntesek számára, akik közül sokan csatlakoznak a csapatához.

fogyatékkal élő gyerekeket oktat szörfözésre egy walesi szörfös

Benjamin Clifford – Forrás: unilad

A Surfability UK CIC ötéves fennállása óta már 1800 embernek segített elsajátítani a szörfözés alapismereteit, nagy álmokat valósítva meg ezzel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top