Egészség

3 felfázás elleni házi praktika, amit érdemes kipróbálni

Gyakori vizelési inger, alhasi fájdalom, szúró-csípő érzés... Ismerős? Ha gyakran szenvedsz a felfázás tüneteitől, fogadd meg az alábbi tanácsokat!

A fájdalmas, csípő vizeléssel, állandó vizelési ingerrel, súlyosabb esetben lázzal, deréktáji fájdalommal járó felfázás, azaz hólyaghurut leggyakoribb kiváltó oka az E. coli nevű baktérium. A felfázás tehát bakteriális fertőzés, ami felett nem szabad szemet hunyni! Hoztunk 3 házi praktikát, amivel felveheted a harcot a felfázással!

Csalántea

Húgyúti fertőzések esetén fokozza a vizeletkiválasztást a csalán, ami segít, hogy azzal együtt a kórokozók is kiürüljenek a szervezetből.

Ha azonban az otthoni kezelés hatására három napon belül nem enyhülnek a tünetek, mindenképpen fordulj orvoshoz!

csalan tea

Medveszőlő

Ha a hólyaghurutunk túlságosan ragaszkodik hozzánk, a vizelethajtó hatású gyógynövénnyel könnyen kitessékelhetjük szervezetünkből. Az adagolásával érdemes vigyázni, mivel émelygést is okozhat. A szárított levélből egy-két teáskanál elég szokott lenni. Legfeljebb tíz napig használjuk, hiszen ha ennél tovább alkalmazzuk, akkor már szembesülhetünk a kellemetlen mellékhatásokkal.

C-vitamin

Napi körülbelül 1000 milligramm C-vitamint érdemes fogyasztani felfázás esetén. Ezzel a módszerrel savas kémhatásúvá tehetjük a vizeletet, gátolva ezzel a baktériumok szaporodását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top