Vedd fel a harcot céklával a hasi zsír ellen!

Németh Orsi | 2018. November 01.
A cékla gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, és bővelkedik rostokban, ráadásul fogyaszt is.

Vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban gazdag, de energiatartalma alacsony, ezért a cékla tökéletes társ ha épp diétázol vagy most szeretnél belevágni!

A cékla kiegyensúlyozottá teszi az anyagcserét, ezen kívül segíti a vese, illetve a máj működését. A benne lévő betanin támogatja a zsírok lebontási folyamatait.  Mivel a cékla  jelentős mennyiségű káliumot is tartalmaz, segít megszabadulni a túlzásba vitt sófogyasztás következtében hasi tájékon felgyülemlett víztől, azaz az úszógumitól.

A cékla gyönyörű színét adó természetes színezék, a betanin az egyik legfontosabb flavonoid, amelynek fontos szerepe lehet a daganatos betegségek megelőzésében. A céklát minden esetben, héjában megfőzve, majd megtisztítva készítsük el!

Exit mobile version