Egészség

Tizenkét év után ébredt fel a kómából

Egy autóbaleset miatt 12 év óta feküdt kómában egy kínai férfi, aki egy éve magához tért, és rámosolygott édesanyjára.

Wang Shubao 2006-ban, 36 éves korában autóbalesetet szenvedett, majd kómába esett. 75 éves édesanyja, Wei Mingying már több mint egy évtizede gondozza fiát, minden megtakarítását Wang orvosi kezeléseire és ellátására fordította, és már 120 000 jüannyi (4,86 millió forint) tartozást is felhalmozott. Elmondta, hogy volt olyan időszak, amikor annyira szegény volt, hogy egy hónapig egyáltalán nem evett.

Wei és fia, Wang – forrás: Jining News

Az egykor ötvenkilós asszony mára már csak 30 kilogrammot nyom. Wei minden reggel 5-kor kel, megmosdatja fiát, egy csövön keresztül megeteti, majd megmasszírozza, és átmozgatja a testét.

Tavaly októberben viszont csoda történt: Wang rámosolygott az édesanyjára. Az asszony tudta, ez annak a jele, hogy fia magához tért. Csakhogy Wang quadriplégiában, izommerevségben szenved, nem tudja mozgatni a végtagjait, és beszélni sem képes. Viszont érzi azt, amit édesanyja csinál, amit mosolygással hálál meg.

„Nagyon boldog vagyok, remélem, hogy teljesen felépül, soha nem adom fel. Remélem, hogy egy nap majd újra mamának hív” – mondta Wei.

Ladbible

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top