Egészség

Döbbenet: kicsalták a kerekesszéket az amputált lábú Ferenctől

Ritkán hallani olyan aljas csalásról, mint aminek az amputált lábú Kecze Ferenc áldozatául esett: kicsalták tőle elektromos kerekesszékét.

Kecze Ferenc Szőregen él, egy vérmérgezés miatt mindkét lábát amputálták öt évvel ezelőtt. A műtét után kapott egy elektromos kerekesszéket, amivel annak ellenére is tudott közlekedni, hogy egy agyvérzés miatt egyik oldala lebénult.

2015-ben felkereste őt P. J., akivel korábban az ortopédiai szakellátáson találkoztak, ott dolgozott, ahol az elektromos kerekesszéket forgalmazták. J. azt állította, el kell vinni a kerekesszéket szervizbe, mert meghibásodott. „Semmi akadálya, mondtam. Ha szervizbe kell vinni, vigye csak. Még segítettünk is neki kipakolni” – idézi fel a 2015-ben történteket Kecze Ferenc a Délmagyarnak.

Kicsalták Ferenctől a rokkantkocsiját - Mozgáskorlátozott embereket károsított meg a területi képviselő

Öt rendbeli csalás és egy sikkasztás a vád P. J.-vel szemben - tudtuk meg Sárközy Szabolcstól, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivőjétől. A vádlott egy szegedi cégnél dolgozott 2013 óta, területi kapcsolattartóként. Képviseletet is ellátott, ajánlotta a cég termékeit. A vállalat a mozgáskorlátozottaknak orvosi javaslatra adott négykerekű elektromos mopedekkel foglalkozott. P. J.

Aztán eltelt egy hét, majd még egy, Ferenc pedig a harmadikon hívta fel a forgalmazót, ahol kijózanító választ adtak: „Azt mondták, valami nem stimmel, mert ők nem viszik szervizbe ezeket a kocsikat. Ha valamelyik meghibásodik, a helyszínen javítják ki.”

Ferenc akkor feljelentést tett a rendőrségen, később kiderült, hogy nem ő az egyetlen, akitől  P. J. kicsalta a kerekesszéket, amit félmillió forintért értékesített.

P.J. bírósági tárgyalása decemberben folytatódik, a férfi pedig addig nem kaphat új kerekesszéket, míg az ügyre pontot nem tett a bíróság.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top