Egészség

Kvíz: Te tudtad ezt a menstruációdról?

Könnyen lehet, hogy azt hiszed, te aztán a menzesz szakértője vagy, hiszen bajlódsz vele épp eleget minden hónapban. A most következő kvíz azonban lehet, hogy rádöbbent, van még mit tanulnod a témáról.

Csak a gond van vele, kellemetlen – főleg nyáron –, és még állati sok pénzt is el kell költenünk rá. A nők nagy többsége úgy gondol a menstruációra, mint valamiféle évtizedekig tartó, ciklikusan ismétlődő sorscsapásra. És valljuk be, nehéz is szeretni a menzeszünket, bár akadnak olyanok is, akik büszkék rá és free bleeding címszóval arra buzdítják a többi nőt, hogy felejtsék el a betétet és a tampont, helyette engedjenek szabad folyást a menstruációjuknak. A véleményem erről nagyjából ugyanaz, mint Olga kolléganőmnek.

Viszont azt is gondolom, hogy a testünkben zajló folyamatairól minél többet kell tudnunk, éppen ezért ismeretellenőrző és -terjesztő szándékkal hoztam egy kvízt a menzeszről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top