Egészség

Feltalált egy fogbarát nyalókát, milliomos lett a 13 éves kislány

Hétévesen dolgozta ki a receptet, két évvel később már az interneten árulta.

A michigani Aline Morse 7 éves volt, amikor egy nap elkísérte édesapját a bankba, ahol a pénztáros megkínálta őt egy nyalókával, ám az édesapja nemet mondott. Amikor a kislány megkérdezte, miért nem kaphatja meg az édességet, az apuka azt mondta, azért, mert ki fognak lyukadni tőle a fogai. A kislány erre felvetett egy ötletet: miért nem csinálnak olyan nyalókát, ami jó a fogaknak?

Aline otthon azonnal nekilátott a kísérletezésnek, a fogorvosával konzultálva elkezdte kidolgozni egy fogbarát cukorka receptjét. Barátaival, rokonaival kóstoltatta meg az édességet, amíg el nem jutott a tökéletes receptig. Kilencévesen édesapja segítségével már az interneten árulta a cukorkákat. Aline ma 13 éves. Cége, a Zolli Candy hatmillió dolláros bevételre számít ebben az évben. Cukorkáit több mint 7500 amerikai üzletben forgalmazzák, többek között olyan helyeken, mint a Walmart vagy az online Amazon, ahol az övé a legjobban fogyó nyalóka.

ZolliCandy/Facebook

A nyolcadikos lány a Yahoo-nak mesélt döbbenetes sikertörténetéről. Elmondása szerint az az álma, hogy az övé legyen a világ legnagyobb egészséges édesség cége. Jelenleg autóra gyűjt – mint mondja, nincs messze már a 16 –, de könyvet is akar írni a jövőben, valamint szívesen kipróbálná magát énekesként is.

Megtanultam, hogy ha az ember mer nagyot álmodni, és sohasem adja fel, akkor bármi lehetséges!

– mondta a portálnak.

ZolliCandy/Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top