Egészség

Vakvezető kutyája miatt nem engedték be a kávézóba a nőt

Higiéniai okokra hivatkozva nem engedték be a vakvezető kutyát.

A 25 éves, vak Lauren Monument a férjével, két unokaöccsével és vakvezető kutyájával szeretett volna beülni múlt vasárnap a Weston Beach kávézóba az angliai Weston-super-Mare-ben. Higiéniai okokra hivatkozva azonban a kutya miatt nem voltak hajlandók beengedni őket. A pincér felajánlotta ugyan, hogy üljenek le kint, amihez azonban már hideg volt. Megpróbálták elmagyarázni a kávézó alkalmazottjának, hogy miért van Laurennel a segítő kutya, illetve azt is, hogy az állatot joga van bevinni magával, de nem akarták meghallgatni őket.

A kávézó egyébként hétfőtől szombatig beengedi a kistestű, jól nevelt kutyákat, vasárnaponként azonban nem, mivel olyankor sülteket tálalnak a vendéglátóhely közepén.

Lauren Monument (Facebook)

„Még a 8 éves unokaöcsém is ki akart állni értem, és hívni akarta a rendőrséget, mondván, hogy ez nem fair” – mesélte Lauren, aki egy ritka genetikai rendellenesség miatt 13 évesen veszítette el a látását, a segítő kutyája pedig 5 éve van vele.

A nő egy Facebook-posztban írta le a vele történteket, legfőképpen azért, hogy felhívja az emberek figyelmét, legyenek megértőbbek vele és a hozzá hasonlóan segítő kutyával élőkkel.

A kávézó közleményben válaszolt, melyben azt állítják, hogy a pincérnő számára, aki nem engedte be Laurenéket, nem derült ki, hogy az eb vakvezető kutya. Illetve, hogy egy másik alkalmazott, miután kiderült, hogy segítő kutyáról van szó, felajánlott nekik egy asztalt, azt azonban már nem fogadták el. Hozzátették, hogy segítő kutyával bármikor be lehet lépni a kávézóba.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top