Egészség

Megható volt a hatéves vak kisfiú első találkozása a Mikulással

Még Matthew édesanyja sem tudta, hogy mire számítson, amikor elvitte a hatéves kisfiát, hogy találkozzon a Mikulással. Ugyanis a fiú vak és autista, így nem lehetett tudni, hogyan reagál majd a nagy találkozáson.

A texasi édesanya, Misty Wolf nem sejtette, hogy milyen varázslatos élményben lesz része hatéves kisfiának, aki autista és születése óta vak, és még sosem találkozott a Mikulással. Tartott kicsit a találkozástól, de hogy ilyen jól sikerült, az főként a Mikulásnak köszönhető, aki valóban értett a gyerekek nyelvén.

Amikor sorra kerültek, akkor a Mikulás pontosan tudta, mit kell tennie. „Súgtam neki, hogy Matthew vak és autista, és nagyon szereti a Mikulást” – írta a Facebookon az édesanya. „A Mikulás pedig csak annyit mondott: »Ne is mondj többet«, majd letérdelt, és üdvözölte az én kisfiamat.” Szerencsére Matthew az első pillanatban bizalmába fogadta a Mikulást.

Az édesanya a CafeMomnak elmondta, hogy a Mikulás hagyta, hogy Matthew addig maradjon az ölében, ameddig szeretne, és megengedte neki, hogy végigtapogassa a ruháját és az arcát. „Mondta neki, hogy húzza meg a szakállát, és simogassa meg a sipkáját is. Közben beszélt neki a vörös ruhájáról.”

Sőt a Mikulás bemutatta Matthew-nak Rudolfot, az első rénszarvast is, miután megkérdezte a kisfiút, hogy találkozott-e valaha erdei barátaival. Miután a fiú nemet mondott, a Mikulás felkapta, és odavitte Rudolfhoz, aki része volt az ünnepi dekorációnak, de normál esetben nem lehetett hozzáérni.

„Ő a legjobb Mikulás!” – zárta sorait Misty Wolf.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top