Egészség

„Az alázatnak különös fokára vitt el” – Grecsó Krisztián súlyos betegségéről vallott

Az írót rákkal kezelték, és bár sokat javult az állapota, még nem gyógyult fel teljesen.

Súlyos betegségéről is beszélt az Élet és Irodalom e heti számában Grecsó Krisztián. A cikkből kiderült, hogy az írót, aki a lap irodalmi rovatának szerkesztőjeként is dolgozik, rákkal kezelték, és bár az utóbbi időben sokat javult az állapota, még nem gyógyult fel teljesen.

MTI-fotó / Kallos Bea

„Ebben a történetben még benne vagyok, ez most zajlik. Nem írtam erről eddig, de most, hogy vége a kezeléseknek, elkezdett foglalkoztatni, hogy majd egyszer” – nyilatkozta, hozzátéve, olyan komoly fájdalmai voltak, hogy egy ideig naplót sem vezetett.

„Olyan nagyon fájt minden, hogy nem volt rá erőm, hogy gondolkodjam” – mondta. Ennek ellenére nem tett le róla, hogy később foglalkozzon még a kórházban és a kezelések alatt átélt élményeivel, „már csak azért is, mert (…) az alázatnak különös fokára vitt el, ami nekem a korábbi életemben nem adatott meg”.

A fiatal író arról is beszélt, milyen váratlanul, meglepetésszerűen döntötte le a lábáról a betegség. „Olyan helyzet elé állít, amiről előtte fogalmad sincsen. Semmilyen módon nem vagyunk erre fölkészítve” – mesélte.

Grecsó Krisztián következő regénye, a Vera február végén jelenik meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top