Egészség

Mindennap két emeletet cipeli mozgássérült fiát az édesanya

Úgy érzi, a helyi önkormányzat cserben hagyta őket.

Minden egyes nap két emeletet lépcsőzik mozgássérült fiát cipelve egy 53 éves brit édesanya. Mary Rogerson legkisebb gyermeke, a 7 éves Reece cerebrális parézisben szenved, a betegség miatt egyáltalán nem tud járni. A gyerek már most 50 kilót nyom, édesanyja pedig aggódik, hogy hamarosan már nem fogja tudni felemelni, és felvinni őt a lépcsőkön – írja a Metro.

Az édesanya a Facebookon számolt be a helyzetükről. Azt írta, a család korábban az önkormányzathoz fordult segítségért, de szerinte cserben hagyták őket. Az önkormányzat ugyanis még évekkel ezelőtt azt ígérte, hogy átépítik a házukat a mozgássérült fiú igényeinek megfelelően. A család ezért elköltözött egy albérletbe, a munkálatok azonban folyamatosan csúsztak. Négy éven keresztül vártak, de nem történt semmi, ez idő alatt pedig elment az összes megtakarításuk a lakhatásra.

Az önkormányzat végül felajánlott 6000 fontot (~2 millió forintot) a költségekre, ennek azonban a többszörösére lenne szükségük. Most azt szeretnék elérni, hogy az önkormányzat visszafizesse az albérletre költött pénzüket.

Az önkormányzat eközben azt nyilatkozta a sajtónak, hogy felajánlották nekik az akadálymentesítést, de ők ezt az utolsó pillanatban visszautasították. A család szerint ez szemenszedett hazugság.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top