Egészség

Gyilkos baktérium támadta meg a magyar sportolónőt

Alexa robotkézre és műlábujjakra gyűjt, a kórházi ágyán döntötte el, hogy paralimpikon lesz.

Tragikus gyorsasággal változott meg az élete a 28 éves Szvitacs Alexának, aki a Kecskeméti Spartacus játékosaként az első osztályban pingpongozott – írja a Bors. Alexa szervezetét egy gyilkos baktériumfertőzés támadta meg.

Fotó: Magyar Asztalitenisz Szövetség

„Otthon voltam, pihentem, amikor egyszer csak rosszul lettem. Magas lázam volt, rázott a hideg, hányingerem volt. Szerencsére ott volt a testvérem, és kihívta a mentőket, akikre három órát vártam” – mondta Alexa a lapnak.

A sportolót egy debreceni kórházba szállították, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. „Toxikussokk-szindróma alakult ki nálam, és ennek következtében a bal alkaromat és az összes lábujjamat ampu­tálták. Több mint két hónapot töltöttem az intenzív osztályon, majd megkezdődött a ma is folyó rehabilitációm” – mesélte.

Alexa a mai napig nem tudja, mi okozhatta a toxikus sokkot. Ennek ellenére nem vesztette el a rá jellemző pozitív gondolkodást, hihetetlen életigenlésének és akaraterejének köszönhetően alig három hét alatt talpra állt. Sportolótársai gyűjtést is szerveztek neki, hogy mielőbb művégtaghoz jusson, és folytathassa pingpongos pályafutását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top