Egészség

Robotkart épített az apa a 11 éves fiának

A fiú így már meg tud fogni dolgokat, és sokkal magabiztosabbá vált.

Egy Angliában élő édesapa bionikus kart készített a 11 éves fiának, miután kiderült, hogy 18 hónapot kellene várniuk a művégtagra.

A Stockton-on-Teesben élő Callum Miller rendelt egy 3D-nyomtatót, és 9 kart készített a fiának, Jamie-nek. Előtte semmit sem tudott a technológiáról, a megvalósításhoz ingyenesen letölthető tervrajzokat és YouTube-videókat használt, illetve fórumokat bújt.

Többféle színű karokat készített, van olyan is, amelyik villogó fényekkel van felszerelve, egy másikon pedig Batman-logó díszeleg. Jamie kedvence az arany- és bronzszínű, steampunkos változat.

A mostani művégtaggal a fiú már meg tud fogni dolgokat, el tudja vele kapni a labdát, de a működése még meglehetősen mechanikus. Apa és fia azonban már dolgoznak egy fejlettebb, szenzorokkal felszerelt bionikus karon. A munkájukat egy jótékony szervezet, a Team UnLimbited is támogatja, tőlük egy jobb 3D-nyomtatót kaptak.

A művégtag sokkal magabiztosabbá tette Jamie-t. Ahelyett, hogy a fogyatékosságát rejtegetné a többiek elől, büszkén mutatja a karját, amely igazán menő.

(Sky News)

(Nyitókép: Facebook/Callum Miller )

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top