Egészség

Ausztráliában olyan meleg van, hogy néhány óra alatt megsül a steak a kocsiban

Legalábbis ezt állítja egy helyi étterem.

Ausztráliában tombol a nyár: olyan meleg van, hogy akár egy parkoló autóban is ki lehet sütni egy jó steaket. Legalábbis ezt állítja egy mildurai étterem munkatársa a Facebookon.

Az illető délelőtt 11-kor szándékosan az árnyékban parkoló autójában hagyott egy porterhouse steaket, majd délután 4-kor visszament érte. Állítása szerint a hús ekkorra teljesen átsült. A kísérletet fotókkal dokumentálta, mégsem hiszi el mindenki – írja a Daily Mail.

Ausztráliában az elmúlt héten elviselhetetlen hőség tombolt. Kedden – a steakes kísérlet napján – Mildurában 45,8 fokot mértek. A bejegyzéssel az éttermi dolgozó célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a szokatlan hőség veszélyeire. Emlékeztette az internetezőket, hogy ilyenkor véletlenül se hagyjanak gyereket, idős embert vagy állatot a parkoló autóban.

A hozzászólók közül azonban nem mindenki hitt a képeknek. Többen felvetették, hogy napon álló autóban akár 70 fokig melegedhet a levegő, az árnyékban azonban nem lesz olyan meleg, hogy az elég legyen egy steak átsütéséhez. Mások szerint azonban teljesen hihető a történet.

Ha a steaked eléri a 70 fokot, akkor well done lesz. Ha 70 fokon marad egy órán keresztül, kiszárad. Ez teljesen hihető

– írta az egyikük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top