Egészség

Durva műhiba: fél évig kezelték kemoterápiával, pedig nem is volt rákos

A slatinai nőnek a fél karja ráment a felesleges kezelésre. Pert indított, és 150 ezer eurós kártérítést követel.

Elképesztő esetről számolt be a Főtér.ro: egy slatinai nőt fél évig kezeltek kemoterápiával – pedig nem is volt rákos.

Fotó: Europress

Silvia Grădinarut még 1999-ben diagnosztizáltál mellrákkal, és a kezelés részeként levették az egyik mellét. 2014-ben, miután újra felkereste az orvosát azzal, hogy állandó hátfájás gyötri, a slatinai orvosok azt mondták neki, hogy kiújult a rákja.

A nő Bukarestbe utazott, hogy újabb szakvéleményt kérjen: ott azt mondták neki, nincs daganata. Ennek ellenére slatinai kezelőorvosa mégis kemoterápiára küldte, ami újabb egészségügyi problémákhoz vezetett: a kezeléstől elüszkösödött az egyik karja.

Gyerekei egy madridi klinikára vitték újabb vizsgálatra, ahol az orvosok megerősítették: nem újult ki a daganata, így felesleges volt a kezelés.

Grădinaru pert indított, és 150 ezer eurós kártérítést követel. Korábbi kezelőorvosai azzal védekeznek, hogy bukaresti kollégáik nem küldték el nekik írásban a szakvéleményüket, így a rendelkezésükre álló adatok alapján helyesen döntöttek a kezelésről, és a beteggel is közölték, milyen mellékhatásai lehetnek annak, ha vállalja a kemoterápiát

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top