Egészség

Újabb kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat

Tombol az influenzajárvány, Budapesten és vidéken is több kórházban, ápolóintézetben teljes vagy részleges látogatási tilalom van érvényben.

Az influenzajárvány miatt további intézményekben rendeltek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat – írja a Nemzeti Népegészségügyi Központ által közzétett információk alapján az MTI.

Péntektől teljes körű látogatási tilalmat vezettek be a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (Honvédkórház) budapesti, balatonfüredi és hévízi telephelyein.

Fotó: MTI / Mónus Márton

Teljes látogatási tilalom van a Fejér megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, a Szent Pantaleon Kórház Rendelőintézetben és a megyében működő több ápolási otthonban is.

Tilos a látogatás a Semmelweis Egyetem I. Sz. belgyógyászati klinikájának hematológiai és nefrológiai részlegein, a transzplantációs és onkológiai központban, a gyermekgyógyászati és pulmonológiai klinikán, valamint a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Szívelégtelenségi és Szívtranszplantációs Klinika intenzív részlegén és a Heim Pál Gyermekgyógyászati Központban is.

Részleges látogatási tilalmat vezettek be a Bethesda Gyermekkórházban, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben és a törökbálinti tüdőgyógyintézetben.

Vidéken is több intézmény van, amely csak korlátozottam látogatható: így a Bács-Kiskun megyei kalocsai Szent Kereszt Kórház, a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi kórház, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kátai Gábor Kórház.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdán közölte, hogy megkezdődött az influenzajárvány az országban. Az adatok szerint a január 7. és 13. közötti időszakban 19.300 ember, az előző hetinél 75,6 százalékkal többen fordultak panaszukkal orvoshoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top