Egészség

Horrorvágóhídra csapott le a Nébih – videó

Még egy 18-as karikát is rácsaptak a videóra.

Január közepén egy Békés megyei sertés vágóhíd ellenőrzése során sokkoló állapotokkal szembesültek a Nébih szakemberei. A hatóság megfogalmazásában „súlyos higiéniai hiányosságokkal” működött a vágóhíd, ám a közleményben olvasottak és a közzétett videó alapján ez nagyon finom megfogalmazás.

A vágóhídon a tiszta ládák tárolására szolgáló helyiségben nagy mennyiségű rovar- és rágcsálótetemet találtak, de az egyik hűtőkamrában élő egér, egy sertésfejeket tároló ládában pedig egérfészek is volt. Az árukiadó mennyezetét penész borította, a kézmosó pedig nem működött. Az élelmiszer-tároló ládákat közvetlenül a padlón tárolták.

Az üzem vágócsarnokában az eszközfertőtlenítők sem működtek, több helyen pedig rozsdásak voltak a berendezési tárgyak. Ezen felül még az állati eredetű melléktermékek égetését is lejárt ideiglenes működési engedéllyel végezték.

A Nébih azonnali hatállyal felfüggesztette a vágóhíd működését, valamint 8,1 tonna (!) nem nyomon követhető, jelöletlen terméket is kivontak a forgalomból. Az üzem a hiányosságok kijavítása után, a hatóság ismételt helyszíni szemléjét követően folytathatta tevékenységét – olvasható a Nébih honlapján.

A hatóság egy videót is közzétett, ami az ellenőrzés során készült, ám inkább mintha a Texasi láncfűrészes mészárlás kimaradt jeleneteit néznénk…

Az alábbi videó a Nébih szerint „nyugalom megzavarására alkalmas” felvételeket tartalmaz, úgyhogy mi is csak az erősebb gyomrú olvasóinknak ajánljuk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top