Egészség

Antibiotikumokkal küldték haza, néhány órára rá kiderült, hogy petefészekrákja van

A kétgyerekes édesanyának olyan erős fájdalmai vannak, hogy azt hitte, haldoklik.

Petefészekrákkal diagnosztizáltak egy kétgyermekes brit édesanyát, alig néhány órával azután, hogy egy másik kórházból antibiotikumokkal küldték haza – írja a Metro.

A 61 éves Joy Vivien Lee január 14-én kínzó hasi fájdalmakkal ment a Huddersfield Royal Infirmary sürgősségi osztályára. Ott órákat kellett várnia, mire egy orvos megvizsgálta, holott ápolóként dolgozó testvére szerint „kétrét görnyedt a fájdalomtól”. Mikor végre sorra került, az orvos közölte vele, hogy jelenleg nincs megfelelő felszerelésük ahhoz, hogy megvizsgálják. Biztos, ami biztos alapon felírtak neki egy antibiotikumot, majd hazaküldték anélkül, hogy legalább egy későbbi időpontot adtak volna.

Lee azonban, amint hazaért, mentőt hívott, a fájdalmai ugyanis olyan erősek voltak, hogy azt hitte, haldoklik. A mentők a közeli Pinderfields Kórházba szállították, ahol az orvosok egy rövid vizsgálat után közölték vele, hogy a legnagyobb valószínűség szerint petefészekrákja van, ami akár a csontjaira is átterjedhet.

Képünk illusztráció (iStock)

Mark Oldham-Fox, Lee 53 éves testvére elfogadhatatlannak tartja a huddersfieldi kórházban tapasztaltakat:

Harminc éve dolgozom az egészségügyben, és tudom, hogy elfogadhatatlan, ahogyan bántak vele. Embertelen volt, ez egyenértékű a gondatlansággal. Abból, hogy antibiotikumot adtak neki, egyértelmű, hogy fogalmuk sem volt arról, mi a baj, csak találgattak. Felülni sem tudott, annyira erősek voltak a fájdalmai. Ez már önmagában fel kell hogy keltse egy orvos figyelmét, de ők órákra magára hagyták

– nyilatkozta a döbbenetes orvosi hiba kapcsán.

Lee-t jelenleg a Pinderfields Kórházban tartják, és további vizsgálatokat végeznek rajta, de a legvalószínűbb még mindig a petefészekrák. A másik kórház szóvivője eközben nyilvánosan bocsánatot kért az eset miatt, és belső vizsgálatot ígért az ügyben.

Mum 'diagnosed with ovarian cancer hours after different hospital sent her home'

Joy Vivien Lee, 61, was taken to Huddersfield Royal Infirmary (HRI) A&E on January 14 after suffering extreme abdominal pain and spent hours waiting to see a doctor on the hard wooden chairs. When she was eventually assessed by a doctor she was allegedly told they didn't have the right equipment to investigate her symptoms and was sent home with no scheduled appointments in the future.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top