Egészség

Fél nap alatt meghalt a 6 hónapos magyar kislány, akit össze-vissza küldözgettek az orvosai

Utólag kiderült, hogy fertőző agyhártyagyulladása volt. Most két orvost is elmarasztaltak az ügyben.

Fél nap alatt meghalt az a 6 hónapos magyar kislány, akinek hirtelen felszökött a láza, ám az orvosok összevissza küldözgették a szüleivel ahelyett, hogy ellátták volna. Mint utólag kiderült, fertőző agyhártyagyulladása volt. A bíróság három év pereskedés után két orvost marasztalt el, ám a szülők szerint csak jelentéktelen pénzbírságot kaptak.

Az esetről a szülők számoltak be az ATV Jakupcsek Plusz műsorában. Az édesapa elmondta, azon a tragikus napon hiába csináltak bármit, a kislány láza nem ment lejjebb. Aggódva hívták az ügyeletet, ám a doktornő nem akart kijönni, mondván, hogy „minden lázas gyerekhez nem tud kimenni”.

A szülők ezután maguk vitték be autóval a kórház sürgősségi osztályára a gyereket, ám ott egy nővér közölte, hogy ez nem sürgős eset, ezért elküldte őket a gyerekosztályra. Itt egy másik nővér utasította el őket: mint mondta, beutaló nélkül nem fogadják őket. Innen a kórháztól 2-2,5 kilométerre lévő ügyeletes orvoshoz küldték őket, aki azért nem akarta megvizsgálni a kislányt, mert területileg nem oda tartoztak. Végül mégis megnézte a gyereket, közölte, hogy még két-három napig lázas lesz, majd felírt egy gyógyszert, és hazaküldte őket.

A szülők hazamentek, másnap nem sokkal dél után azonban elkékült a kislány szája, és hányt is. A szülők újból felhívták az ügyeletet, ahol már egy új orvos rendelt, aki azonnal behívta őket.

Bevittük a kórházba, de ott vizsgálat közben meghalt. Fél kettőkor halt meg. Később kiderült, hogy fertőző agyhártyagyulladása volt. Megfogadtam a temetésen, hogy megkeresem a hibást

– mondta Váradi Gyula, az édesapa.

Végül a bíróságon két orvost marasztaltak el, de az édesapa furcsállta, hogy mindössze fél millió forint körüli bírságot állapítottak meg.

Mi is kaptunk kártérítést, de ez nem pótolja a kislányomat. Elköltöztünk még a falunkból is. Nem tudtam megmaradni az emlékekkel, ahol a kislány feküdt, nekem nem ment

– mondta.

 

Képünk illusztráció (iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top