Egészség

Kivették az anya méhéből a magzatot, majd a kezelés után visszatették

Itt tart az orvostudomány.

Egészen döbbenetes beavatkozásról számoltak be a brit lapok. Egy 26 éves édesanya, Bethan Simpson 20 hetes terhes volt, amikor az orvosai egy vizsgálat során megállapították, hogy születendő gyermeke nyitott gerinccel fejlődik.

Az orvosok felajánlották a lehetőséget, hogy megszakítsák a terhességet. A szülők azonban hamarosan megtudták, hogy létezik egy újfajta eljárás, amelynek során a magzatot kiveszik az anyaméhből, elvégzik rajta a szükséges beavatkozást, majd visszahelyezik a méhbe.

Ezt az eljárást korábban csak Belgiumban végezték el, most azonban lehetőség nyílt rá, hogy belga és brit orvosok Londonban műtsék az édesanyát. A szülők számára nem is volt kérdéses, hogy a műtét mellett döntenek – írja a Mirror.

A 24. héten végrehajtott operáció sikeres volt, így a gyermek most nagy eséllyel egészségesen jön majd világra. Bethan volt a negyedik brit nő, akin végrehajtották ezt a beavatkozást. Egy korábbi esetről már mi is beszámoltunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top