Nagyon sok olyan „csodaszer” van körülöttünk, amiről gyakran tudomást sem veszünk, mert könnyebbnek tűnik a gyógyszereket bekapkodni, ha baj van. Pedig számos gyógyhatású növény alkalmazásával megelőzhetők a betegségek. Ilyen csodaszer a hibiszkusz, illetve a szárított hibiszkusz virágából készített tea.
Hibiszkusszal az egészségért
A rák ellen
A hibiszkusz számos fajtája lelassítja a rákos folyamatokat magas antioxidáns-tartalmának köszönhetően, ugyanis leköti a szabadgyököket.
Fogyókúrabarát
A hibiszkusz gátolja az amiláz termelését, mely felelős a szénhidrátok felszívódásáért. Emellett vízhajtó hatású, ez szintén a fogyást segíti elő, illetve a gyomor- és bélműködést is támogatja.
Stresszoldó
A hibiszkusztea fogyasztása nyugtatja az idegrendszert, a benne lévő flavonoidok ugyanis antidepresszáns hatásúak.
Immunerősítő
Magas C-vitamin-tartalmának köszönhetően nagy segítség az influenzás időszakban. Láz esetén természetes lázcsökkentőként vethető be.
Vérnyomáscsökkentő
Magas vérnyomásban szenvedőknek segíthet a hibiszkusztea, hiszen kitágítja az ereket, így csökkenti a vérnyomást.
A hibiszkusztea elkészítése
Tegyünk másfél liter hideg vízbe 2 evőkanál szárított hibiszkuszt, majd forraljuk fel. Zárjuk le az edényt, és hagyjuk ázni 10 percig. Ha leszűrtük, már fogyaszthatjuk is, de hűtőszekrényben egy napig eláll.