Egészség

Embertelen körülmények uralkodnak egy fővárosi nővérszállón

Hullik a vakolat, az ágynemű és a szoba koszos, és még egy egér is ráesett az egyik lakóra.

Embertelen körülmények uralkodnak az egyik budapesti nővérszállón: omladozik a vakolat, rozsdafoltosak az ágyak, lepusztult a vizesblokk – erről számolt be egy egészségügyi szakdolgozó egy azóta már eltávolított Facebook-bejegyzésben.

A férfi csak azután szembesült azzal, hogy az épület gyakorlatilag lakhatatlan, miután dolgozni kezdett az egyik kórházban, és a nővérszállón kapott elhelyezést.

Azt is írta, hogy a frissen mosott ágynemű fekáliás és véres. De még ennél is szörnyűbb dolog történt vele az egyik éjszaka: egy egér esett a fejére.

Múlt héten aztán bekövetkezett az egéreset: hajnali 3 körül jött, mint az égi áldás, egyenesen rá a fejemre. Akkor összeszedtem a sátorfámat, bementem a kórházba, gondoltam, inkább elalszom az öltözőben

– írta a férfi, akinél ez volt az utolsó csepp a pohárban.

Hiába fordult a szálló gondnokához, azt mondta neki, saját pénzen irtsa ki a rágcsálókat. Végül a kórházban kapott egy telefonszámot, amelyen azt ígérték, küldenek egy embert, aki leszámol az egerekkel – írja a Blikk.

A férfi azonban ezt nem várta meg, eljött a szállóról. Most ideiglenesen barátoknál húzta meg magát, és megoldást keres. Ám nem biztos, hogy egy másik kórház nővérszállásán fogadják, a saját intézménye két másik szállásán csak nők kaphatnak helyet, albérletre pedig nincsen pénze.

(Nyitókép: Facebook)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top