Egészség

Hiába kaptak ágyakat, még mindig a földön kénytelenek aludni az anyukák a Heim Pál Kórházban és a Debreceni Gyermekklinikán

A két intézmény januárban húsz-húsz ágyat kapott az „Ágyat az anyukáknak” akciót elindító Orosvári Zsolttól. Nem hajlandók magyarázatot adni arra, mért nem engedik használni az ágyakat.

Hiába kapott idén januárban húsz-húsz ágyat az „Ágyat az anyukáknak” akciót elindító Orosvári Zsolttól a budapesti Heim Pál Kórház és a Debreceni Gyermekklinika, a beteg gyerekük mellett maradó szülőknek még mindig a földön vagy széken ülve kell aludniuk – írja a HVG.hu.

Fotó: Orosvári Zsolt / Facebook

Orosvári hétfőn a Facebook-oldalán kért segítséget, mert a kórházak egyáltalán nem reagáltak a megkereséseire. A bejegyzéséhez rövid idő alatt több tucat dühös hozzászólás érkezett, közülük nem kevés olyan anyukáktól, akik nem értik, miért nem használhatják a szülők az ágyakat. „Talán ők alszanak rajta, vagy mi a bánat?” – idézte egyiküket a lap.

Orosvári a HVG.hu-nak elmondta: február elején levélben szólította fel mindkét kórházat, hogy vagy adják vissza az ágyakat, vagy adják át azokat végre az bent éjszakázó anyukáknak, de egyik intézmény sem válaszolt a levelére. Tovább azonban nem vár: nemsokára személyesen megy el mindkét kórházba, hogy végére járjon a dolognak.

Orosvári Zsolt novemberben magánszemélyként indított gyűjtést azért, hogy a beteg gyerekeik mellett maradó szülőknek ne kelljen a földön éjszakázniuk. Február elejéig közel 5 millió forint gyűlt össze civil felajánlásokból, amiből háromszáz ágyat vásárolhattak az ország harminc gyerekkórházának.

A férfi Facebook-oldalán több szülő arról is írt, hogy a Heim Pál Kórházban egy alvásra alkalmatlan szivacsért 4500 forintot kértek tőlük éjszakánként, pedig Székely László ombudsman egy decemberi állásfoglalásában figyelmeztetett, hogy nem lehet pénzt kérni azért, hogy a szülő bent maradhasson a kórházban a gyerekével.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top