Egészség

Nem lesz ivóvíz a veszprémi kórházban egy hétig

Iható víz nélkül maradnak egy hétig a veszprémi kórház egyik épületében.

Március 10-ig felújítás miatt biztosan nem lesz iható vezetékes víz a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház E épületében – értesült a mérce.hu. A kórházigazgató megerősítette, hogy valóban vízkorlátozások léptek életbe az intézmény területén: e hét elején egy éjszakára a kórház teljes vízhálózatában szünetelt a szolgáltatás – tehát fürdéshez és vécéöblítéshez is máshonnan kellett vizet hozni –, illetve március 10-éig a telephely bizonyos részeit érintően továbbra sem lesz majd iható vezetékes víz.

A felújítás teljes ideje alatt az E épületben a víz ivásra nem lesz használható, de fürdésre, vécéöblítésre igen. Az E a megyei kórház legújabb építésű épülete, itt találhatók a központi műtők, az intenzív osztály, a szülészet, illetve a gyermekosztály, valamint a fontosabb járóbeteg-ambulanciák. A munkák befejezését követően a teljes vízhálózatot fertőtleníteni fogják. A felújítás alatt az Élelmezési Osztály biztosítja a megfelelő mennyiségű és minőségű ivóvizet az E épület osztályainak; a kórház többi épületében a csapvíz fogyasztható lesz.

A veszprémi kórház az utóbbi hetekben nemcsak víz-, hanem orvoshiány miatt is szerepelt a hírekben: orvos- és ápolóhiány miatt kórházi ágyakat kellett megszüntetni, illetve osztályok összevonására is sor kerülhet.

Nyitó kép: iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top