Egészség

Kihúzták a fogyatékkal élő nő összes fogát – belehalt

A 49 éves Rachel édesanyja pert indított lánya orvosa ellen. Azt mondja, ő egészen biztosan nem egyezett bele az eljárásba.
foghúzás per anya műhiba

Néhány órával azután, hogy egy komplikált fogorvosi eljárás keretében az összes fogát eltávolították, a 49 éves Rachel Johnstont már haza is engedte orvosa a kórházból. A fogyatékkal élő nő, aki gyerekként agyhártyagyulladás következtében szenvedett agykárosodást, néhány órával később légzési nehezítettség és intenzív vérzés miatt ismét kórházba került.

Édesanyja a BBC brit hírcsatornának elmondta, a lánya a foghúzásokat követően életveszélyes állapotban került kórházba, és bár az orvosok mindent megtettek azért, hogy megmentsék az életét, az eljárás szövődményei olyan súlyosak voltak, hogy már nem tudták. Diana Johnston ezért úgy döntött, pert indított Rachel orvosai ellen, mondván, a beavatkozás előtt nem tájékoztatták megfelelően.

„Egyáltalán nem érzem úgy, hogy az eljárás előtt a lányom kezelőorvosa megfelelően tájékoztatott volna engem annak potenciális veszélyeiről” – nyilatkozta az édesanya, aki a hírcsatorna újságírójának elmondta azt is, ha előre tudja, hogy a fogorvos Rachel összes fogát ki akarja húzni, egészen biztosan nem egyezik bele a dologba.

„Azt hittem hogy kettő, maximum három fogát húzzák majd ki. Álmomban se gondoltam volna, hogy az orvosa az összes fogát kihúzza majd” – mondta, majd hozzátette, a boncolás minden kétséget kizáróan bebizonyította, hogy lánya az eljárás miatt halt meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top