Egészség

Másfél hónapja vár a műlábára Zoltán

Vissza kellett küldenie javításra, mert hiányoztak róla fontos kiegészítők, úgy pedig használhatatlan volt. Azt ígérték neki, egy-két napon belül már nála lesz a javított műláb, ám azóta másfél hónap telt el.

Egy évvel ezelőtt amputálni kellett Jónás Zoltán jobb lábát combtőtől lefelé. Úgy volt, hogy az akkor kapott művégtagot csak átmenetileg fogja hordani. Azt a 48 éves gávavencsellői férfi jelenleg a sarokba állítva tartja, mivel nem tud rendesen járni vele, ugyanis a mesterséges ízület jóval magasabban van, mint a sajátja – számolt be az RTL Híradó.

Addig kellett volna ezt hordania, amíg meg nem érkezik a végleges változat. Az utóbbit februárban hozta a futár, mégsem vehette használatba. „Olyan hibák voltak rajta, hogy hiányzott szíj, a csat, a merevítése sem volt jó” – mondta el az RTL Híradónak Zoltán. Így azzal a körrel, ahogy hozták, már vitték is vissza javításra. A férfinek azt ígérték, 1-2 napon belül már kézhez is kapja a javított művégtagot, ám azóta másfél hónap telt el.

A gyártót hiába kereste az RTL Híradó, telefonon sem sikerült kapcsolatba lépniük a céggel.

Mint Zoltán elmondta, amint használható műlábhoz jut, első útja a gyógynövényes kertjébe fog vezetni, családjának ugyanis ez a fő bevételi forrása. Ezért remélik, hogy minél hamarabb megoldást találnak.

Kiemelt kép: RTL Klub Híradó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top