Egészség

Kivetette a mellimplantátumait, mert úgy érezte, megmérgezik a testét

A 28 éves nő depresszióval, szív- és légzésproblémákkal küzdött. Majdnem 20 kilót fogyott, miután megcsináltatta a melleit.

Kivetette a mellimplantátumait egy amerikai nő, mert úgy érezte, hogy a szilikonbetétek „megmérgezik a testét” – írja a LAD Bible.

A 28 éves Erika Rae Ritschard hét éve, nem sokkal második gyereke születése után csináltatta meg a melleit.

„Mindkét gyerekemet szoptattam. Elég sokat fogytam, és úgy éreztem, túl kicsik lettek a melleim – magyarázta a lapnak. – A férjem nyugtatgatott, azt mondta, remekül nézek ki, mégis megcsináltattam a műtétet. Úgy éreztem, a gyerekeimnek adtam a testemet, ideje, hogy tegyek valamit saját magamért is.”

Fotó: SWNS

Erika nem sokkal a 3800 dollárba kerülő műtét után elkezdte rosszul érezni magát. „Három hónapon belül szorongani kezdtem, és depressziós lettem. Fogytam 18 kilót” – meséli.

A fiatal nő szívritmuszavarokkal, ólmos fáradtsággal és memóriazavarokkal is küzdött. „Azon a nyáron vesefertőzést kaptam. Utána folyamatosan jöttek a tünetek: gombás fertőzések, szívproblémák. Többször megfordultam a sürgősségin migrénnel” – meséli.

Nem sokkal később a Facebookon ráakadt egy oldalra, amelyen „mellimplantátum-betegségben” szenvedő nők osztották meg egymással a tapasztalataikat. Azt mondja, amint megtudta, hogy nők ezreinek vannak hasonló panaszai, azonnal rájött, hogy a szépészeti beavatkozás miatt szenved. Ötezer dollárt fizetett, hogy kivegyék a testéből az implantátumokat; a műtét után azonnal enyhülni kezdtek a panaszai.

„Úgy voltam vele, hogy ha kell, saját magam vágom ki őket a testemből. A legrosszabb pillanataimban komolyan fontolgattam az öngyilkosságot.”

Erika nem az egyetlen, aki hasonló tünetekről számolt be, a Facebookon nők tízezrei panaszkodnak arra, hogy plasztikai műtétük után tönkrement az egészségük. Ugyan a hivatalos orvoslás még nem ismeri el a „mellimplantátum-betegséget”, de ez önmagában még nem jelenti azt, hogy ne is létezne.

Dr. Diana Zuckerman, a washingtoni Nemzeti Egészségkutató Központ munkatársa szerint könnyen lehet, hogy a szilikonbetétek nem kívánt immunválaszt váltanak ki a nők szervezetében. „Számos olyan esetet láttunk, amely hasonló tünetekkel járt” – jelentette ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top