Egészség

Szükségállapotot hirdettek a kanyaró miatt New Yorkban

New Yorkban először fordult elő, hogy kötelezővé tettek oltást, és ezúttal nem csupán a kanyaró, hanem a bárányhimlő és a mumpsz elleni védőoltást is elrendelték – írja a 444.hu.

A kötelező oltás bevezetése elsősorban Brooklyn ortodox zsidók lakta negyedét érinti, tavaly ősz óta ugyanis itt nőtt meg ugrásszerűen a kanyarós megbetegedések száma.

kotelezo oltas

A városi önkormányzat adatai szerint azokban a negyedekben, ahol most elrendelték a kötelező oltásokat, mintegy 1800 gyermek nincs beoltva. Az egészségügyi hatóságok most feltérképezik és listázzák azokat a felnőtteket és gyermekeket, akik kapcsolatba kerültek diagnosztizált kanyarós betegekkel. Akiknek nincs oltásuk, és visszautasítják a vakcinát, ezer dolláros büntetést kaphatnak.

A betegek között akadt hat hónaposnál fiatalabb csecsemő is. Bill de Blasio, a város polgármestere kijelentette: „Nem engedhetjük meg, hogy ez a veszélyes betegség visszatérjen New Yorkba.”

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top