Egészség

Figyelem, most ingyen mehetsz melanomaszűrésre!

Közszolgálati perceink következnek.
bőrrák, anyajegyvizsgálat

Kora nyári idővel kényeztet minket az április, hála az égnek, és akik sokat vannak a szabadban, mostanra már egész szép színt szedhettek össze. Én személy szerint a húsvéti hétvégén már begyűjtöttem az idei első és remélhetőleg egyetlen leégésemet, amikor naptej nélkül grilleztem a családommal egy horgásztó partján. Magyarul: hülye voltam és főleg óvatlan, ne kövessétek a példámat. Mármint grillezni a tóparton pompás elfoglaltság, de megfelelő fényvédelem nélkül ne fogjatok hozzá, mert leégni igen kellemetlen, és a melanoma nem játék.

Jó hír, hogy a Magyar Dermatológiai Társulat idén május 6-10. között rendezi meg az Euromelanoma hetet, melynek keretében bárki részt vehet melanomaszűrésen, ráadásul teljesen ingyen. Az akcióhoz Szombathelytől Nyíregyházáig az ország 14 városából csatlakoztak idén bőrgyógyászok, egészségügyi intézmények. Aki szeretné megnézetni az anyajegyeit, annak pusztán keresnie kell egy szabad időpontot, és befoglalni azt ITT.

Maga a vizsgálat csak néhány percig tart, és teljesen fájdalommentes, az orvos egy dermatoszkóp nevű készülékkel vizsgálja át a testeten lévő anyajegyeket, és ha netán kóros eredményt talál, azonnal jelzi.

A bőrrák a világon a leggyakoribb daganattípus, kialakulásában nagy szerepük van a káros UV-sugaraknak. A betegségnek több típusa ismert, a legveszélyesebb a melanoma. A bőrrák sajnos egyre gyakoribb, jó hír azonban, hogy az egyik legjobban kezelhető rákfajta, de természetesen ez függ az időtényezőtől is – magyarul minél előbb fény derül a bajra, annál jobbak a gyógyulási esélyek.

Szóval menjetek szűrésre, most ingyen van, ne keressetek kifogást!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top