Egészség

Ezért nem érdemes ujjat húzni a baleseti sebészekkel

A Péterfy Kórház Manninger Jenő Baleseti Központjának baleseti sebészei csak egyenlő bérezést akartak.

Egyre problémásabb a műszakok beosztása a Péterfy Kórház Manninger Jenő Baleseti Központjában, miután a baleseti sebészek közölték, nem vállalnak túlórát a kötelezőkön felül – írja a 444. Az orvosok azt is kikötötték, hogy mostantól nem vesznek részt olyan – eddig hallgatólagosan tudomásul vett – szabálytalanságokban, hogy szakvizsgával nem rendelkező kollégák önállóan, szakorvosi felügyelet nélkül operáljanak.

A baleseti sebészek azért keményítettek be, mert nemrég kiderült, hogy az intézménynél a közalkalmazotti státuszban levő aneszteziológusok többet keresnek, mint ők. A bérkülönbség korábban azért alakulhatott ki, mert az altatóorvosok nem kaptak hálapénzt, így az ő pénzüket megemelték. Ám a baleseti központban dolgozó sebészek eddig sem fogadtak el hálapénzt, így indokolatlanná vált a bérkülönbség.  

A baleseti sebészek ezért szerették volna a bérfeszültség felszámolását, de az intézet igazgatósága a már meglévő milliárdos adósságállományra hivatkozva nem ment bele a bérkiegyenlítésbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top