Egészség

Sajttal dobta meg az osztálytársa, meghalt a tejallergiás kisfiú

A 13 éves Karanbir anafilaxiás sokkot kapott. Diáktársa azt mondta, nem tudta, hogy a sajt tejtermék.

Súlyos allergiás rohamot kapott, és meghalt egy kisfiú egy angol iskolában, miután egyik osztálytársa megdobta egy darab sajttal – írja a LAD Bible. A vétkes diák bocsánatot kért a gyerek szüleitől. „Nagyon sajnálom, nem akartam őt bántani” – mondta az ügy tárgyalásán. Egy másik fiú, akinek szintén köze volt a tragikus balesethez, azt mondta, „nem tudta, hogy a sajt is tejtermék”.

Képünk illusztráció (Fotó: Flickr)

A 13 éves Karanbir Singh Cheemát még 2017 júniusában dobta meg sajttal az egyik osztálytársa egy nyugat-londoni iskolában. Karan a tejtermékek mellett a gluténre, a tojásra és a mogyoróra is allergiás volt. A fiú anafilaxiás sokkot kapott; mire a mentők kiértek, már nem volt eszméleténél, és tíz nappal a kórházba szállítása után meghalt.

Mint kiderült, a tragédiához az is hozzájárult, hogy az iskolában csak egy lejárt szavatosságú epipen volt, amivel a sokkot sürgősséggel kezelhették volna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top