Egészség

4 bevált tipp allergia ellen

Az allergiásoknak nem túl kellemes időszak veszi kezdetét, és tart márciustól egészen október végéig. Van azonban néhány egyszerű, de hasznos praktika, érdemes kipróbálni – ha még nem tettük volna!

1. Életmentő a sós víz

Az allergiaszezonban érdemes az orrunkat naponta többször átöblíteni enyhén sós vízzel, tengeri sós orrzuhannyal, hogy a nyálkahártyára tapadt polleneket eltávolítsuk.

2. Figyeljünk a ruhaszárításra

Aki pollenallergiás, annak ruháit, ágyneműjét, törülközőit tilos a szabadban szárítani, mert a szálló pollenek tömege tapadhat meg rajtuk. A mosógépet hetente egyszer ajánlott trisóval, főzőmosással átmosni, ez a baktériumok elszaporodása ellen is véd!

allergia

Fotó: iStock

3. Fontos az egészséges étrend

Étkezzünk egészségesen, vitaminban gazdagon, ugyanis az erős immunrendszer az allergiával szemben is ellenállóbb. Ha bírjuk, fogyasszunk csípős ételeket is, a csípős paprika például légzéskönnyítő hatású.

4. Borsmentatea, a titkos segítő

Az egyik legjobb módszer a tünetek enyhítésére a borsmentatea. Illóolaja gyulladáscsökkentő, és enyhe antibakteriális összetevőket is tartalmaz.

Elkészítése: tegyünk 1 evőkanál szárított borsmentalevelet egy 1 liter forró vízbe, hagyjuk állni öt percig, és már készen is van a teánk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top