Egészség

Egy teljes napon át nem működött a röntgen a Péterfyben

A CT sem működött, a vezetés szerint csak szoftverfrissítés volt, az ambuláns ellátás üzemelt. A betegek nem ezt mondják.

A Narancs.hu olvasói számoltak be arról, hogy május 6-án, egy hétfői napon elhajtották őket a Fiumei úti baleseti központból, mert a portán azt mondták, sem a CT, sem a röntgen nem működik.

Volt, akit a Bajcsy-Zsilinszky-kórházba irányítottak, ez a beteg nem értette a helyzetet, ugyanis onnan küldték a balesetibe. De volt olyan idős, bordatörésgyanús páciens is, aki, miután megtudta, Budára kellene mennie, inkább hazament.

A portál megkérdezte a Péterfy-kórházat, mi okozta a röntgen és a CT leállását, és hogy milyen gyakran fordul elő ez a főváros baleseti központjában. A kórház tájékoztatása szerint szerverhiba történhetett csupán, szerintük az ambuláns betegek ellátása zavartalan volt, este 6 után pedig az ügyeletet is visszavette az intézet. Arra nem válaszoltak, hogy az olvasók miért arról számoltak be, hogy mindenkit elhajtottak, és hogy a szoftverfrissítésnek mi köze volt a CT szétszedéséhez.

(Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top