Egészség

Rossz a lift, lépcsőn viszik a betegeket a Szent János-kórházban

Elromlott a lift a kétszintes urológián, a javítás várhatóan két hetet vesz igénybe.

Nem működik a lift a budapesti Szent János-kórház urológiáján, a javításra legalább két hetet kell várni – számolt be az RTL Híradó. A kórház egyik vezetője levélben kérte a Mentőszolgálatot, hogy ezen idő alatt vállalják el a betegek lépcsőn történő szállítását. 

Az RTL Híradó is járt az épületben: bár az épület csak kétszintes, az emeletek magasak, és sok a lépcső. Az egyik kórházi dolgozó azt mondta, nincs más választás, a mentősöknek kell a betegeket cipelniük.

A Mentődolgozók Szövetségének elnöke szerint ez jelentős plusz fizikai teher a mentőknek. „Önmagában ha már cipelni kell a beteget, az már megerőltetés. Csak abba kell belegondolni, hogy legyen ez egy hordágy, egy hordszék, már annak is súlya van, ha pedig ráfektetünk egy 80-100 kilós beteget, akkor természetesen ez megterhelő a mentősök számára” – mondta Kusper Zsolt.

A kórházban azt nyilatkozták, hogy a lift 3 napja romlott el, és azonnal egyeztettek a Mentőszolgálattal. A járásképtelen betegek szállításában nem ügyeleti időben pedig két beteghordó segít.

A Mentőszolgálatnál azt mondták, megteszik, amire a kórház kérte őket, és hogy erre mindössze heti néhány alkalommal van szükség, ami nem okoz fennakadást az ellátásban.

 

Kiemelt kép: illusztráció, MTI Fotó: Balogh Zoltán 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top