Egészség

Napi 10 órát videojátékozik, hogy rákos apjának gyűjtsön

Élőben közvetíti maratoni játéknapjait egy fiatal játékos. Beteg apjának gyűjt.

Internetes közvetítésében csak Zylnek nevezi magát az a fiatal játékos, aki e-sporttal gyűjt adományokat rákos édesapjának. Főleg a kiskamaszok körében is nagyon népszerű Fortnite-tal játszik, és az ő életkorát sem tudni biztosan – annyi biztos, hogy 13 éves elmúlt. Első jótékony célú közvetítésének linkje hamar terjedni kezdett a Redditen, miután közölte, hogy negyedik stádiumú rákkal küzdő apját szeretné támogatni. A betegség már az apa tüdejére és májára is átterjedt.

Apja kezelésére gyűjt a játékkal (forrás: iStock)

Zyl hétfői maratoni játéka 10 óra alatt több mint 240 ezer nézőt vonzott. Pénzt is sikerült gyűjtenie, a követői pedig támogatásukról biztosították az apját, aki ugyancsak bejelentkezett a Twitch játékoldalon zajló, élő közvetítésbe. Az orvosok közlése szerint a férfi kemoterápia nélkül egy éven belül meghal, és három év kezeléssel is csak 20 százalék az esély arra, hogy túléli. Zyl minden pénzt az ellátására akar fordítani, ezért kért adományokat követőitől.

A közvetítés végére már több mint 9160 kanadai dollár (közel kétmillió forint) gyűlt össze. Zyl a jövőben még több, alkalmanként tíz órás streamet tervez apja támogatásához.

(via 24.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top