Egészség

A szúnyogok miatt került kórházba több győrújfalui kisgyerek

A szúnyoggyérítést a polgármester végzi a településen, és szerinte a többség elégedett vele.

Egy győr­újfalui kisgyerek múlt héten kórházba került, miután a szúnyoggyérítést követően összecsipkedték a megvadult vérszívók, és a testén kiütések jelentek meg – tudta meg a Kisalföld a gyerek édesanyjától. A nő a megyei kormányhivatalnak is jelezte, hogy az irtás során szerinte nem veszik figyelembe a népegészségügyi előírásokat.

A gyermeket dr. Schmidt Péter házi gyermekorvos utalta be a kórházba. A doktor úgy tapasztalta, idén egyes gyerekeknél a korábban jellemzőnél súlyosabb tüneteket okoznak a szúnyogcsípések, testükön gyakran jókora kiütések jelentkeznek. Múlt héten praxisában két gyerek is kórházba került emiatt.

szúnyog

A kép illusztráció (iStock)

A település lakói elmondták, a gyérítést a polgármester végzi, annak időpontjáról pedig csak a privát Facebook-oldalán ad tájékoztatást. Gyakran este hét, fél nyolc körül szórják ki a szert, amikor még a gyerekek is a szabadban vannak. Egy helyi gazdálkodó úgy tapasztalta, a jelenleg használt szúnyogirtó a a beporzó rovarokra is veszélyes.

Nagy Imre Attila polgármester a lapnak úgy nyilatkozott: ő végez földi, melegködös szúnyoggyérítést szabadidejében, ingyen a faluban. A tevékenységhez gázmesteri végzettség szükséges, tanfolyamra jár, jövő nyárra végzi el. Az önkormányzat ez évtől szerződést kötött egy olyan céggel, melynek engedélye és szakembere is van a tevékenységhez. Hangsúlyozta: a szernek egészségügyi várakozási ideje sincs, ezt alkalmazza a katasztrófavédelem is. Ráadásul a szúnyogirtó gyárilag bekevert, azaz nem megfelelő arányú hígítással nem rontható el a koncentrációja.

A polgármester szerint a helyiek többsége elégedett a szúnyoggyérítéssel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top