Egészség

Elárasztja a szemét Rómát, higiéniai riadót hirdettek

Az olasz fővárosnak nincs szemétégetője. Higiéniai riadót hirdettek.

Higiéniai riadót hirdetett Antonio Magi, a római orvosi kamara elnöke. A szakember felhívta a figyelmet, hogy egyes rovarfélék szemétdomboknál koncentrálódó ürüléke a fertőző betegségek melegágya. Az olasz fővárosban rágcsálóinváziótól is tartanak, Virginia Raggi főpolgármester ugyanakkor azt ígérte, 15 napon belül véget vet az áldatlan állapotnak. 

Szeméthegy Rómában, 2019. július (fotó: Tiziana FABI / AFP)

Rómában az után öltött súlyos méreteket a hulladékprobléma, hogy hat évvel ezelőtt bezárták a város legnagyobb szemétlerakóját. A helyzeten nem segít, hogy Rómának szemétégetője sincs, hiába keletkezik naponta ötezer tonna hulladék. A szelektív hulladékgyűjtés egyelőre 60 százalékban valósult meg a városban, sokan viszont a mai napig a konténerek mellé helyezik ki a lomokat, kisebb szeméthalmokat képezve az utcán. A hőségben városszerte bűzölögnek az egyre terebélyesebb szeméthegyek, és ezzel képtelenek lépést tartani a szállítók – írja a Bild híre alapján a Blikk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top