Egészség

Az almaecet az egészség és a szépség záloga?

Vannak élelmiszerek a háztartásban, amelyekre sohasem gondolunk, de mindig kéznél kell, hogy legyenek, hiszen nagyon sok hasznukat vesszük otthon. Ilyen a szódabikarbóna, a citrom és az almaecet is. Nézzük, ez utóbbi mi mindenre hasznosítható.

Az almaecet évezredek óta az ember szolgálatában áll, mégsem jut eszünkbe elsőre, ha gond van. Pedig az élet számos területén igen hatékonyan bevethető természetes gyógyír, mindenféle mellékhatások nélkül.

Nem csak ételekbe 

Az almaecet íze sokkal lágyabb, mint az általánosan használt 10-20%-os ételeceteké, hiszen nagy része víz, így savassága nagyjából 5% körül mozog. Ha minőségi alapanyagból (nemes almafajtából) készítik, egészségre gyakorolt hatása is kiemelkedő: antioxidáns, köszönhetően a benne lévő értékes tápanyagoknak: A- és C-vitamin, béta-karotin, kalcium, kálium, magnézium, vas, pektin.

Mi mindenre jó az almaecet?

  • Fertőtlenít.
  • Emésztést elősegítő hatású a magas rosttartalma miatt.
  • Szív- és érrendszeri és daganatos betegségek megelőzésében játszik fontos szerepet.
  • Felgyorsítja az anyagcserét, vízhajtó, méregtelenítő, emiatt fogyókúrázók sikeresen alkalmazhatják. Gátolja  a zsírok lerakódását, főleg, ha étkezés előtt negyedórával vízben elkeverve fogyasztjuk.
  • Almaecetes vízben fürdeni is megéri, hiszen feszessé teszi a bőrt, de tisztítja és hámlasztja is azt. Hajpakolásként pedig selymessé, puhává varázsolja hajunkat.
  • Candida gomba ellen is hatékony, mivel kiöli azokat a bélben, és jótékony baktériumokkal tölti fel azt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top