Egészség

Az orvos szerint is felháborító, ami Országos Onkológiai Intézetben történik

Kóczán István belgyógyász szólalt meg az Országos Onkológiai Intézetben tapasztalható embertelen körülményekkel kapcsolatban.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, embertelen körülmények között, órákat várakoznak a rákos betegek, akik az Országos Onkológiai Intézet Kékgolyó utcai épületébe érkeznek kemoterápiás kezelésre.  

„Sokszor fájdalmakkal érkeznek, valaki állni is alig tud, és szólni sem mernek a saját érdekükben. Embertelen, felháborító, a legnagyobb visszaélés, amit velük művelnek. Többnyire idős emberek, akiket amúgy is legyengített a betegség. A gyógyulásukat biztosan nem segíti ez a bánásmód. Bővíteni kellene a rendelők kapacitását és időpontra hívni a betegeket. Sokkal több pénzt kellene erre költenie az államnak” – nyilatkozta a Blikknek Kóczán István belgyógyász.

Országos Onkológiai Intézet

Az Országos Onkológiai Intézet (Google Maps)

A kórház közleményében ezzel védekezik: minden beteget tájékoztatnak, hogy a munkaidő és a betegellátás 7 óra 30 perckor kezdődik. A várótermeket 7 órakor nyitják, a munkakezdés előtt órákkal érkező betegek extra várakozási ideje ezért értelmetlen, nem róható fel az intézetnek. A nyári hónapokban a betegek száma nem csökken, de egyetlen beteg kezelése sem marad el. A sorszámhúzásnál esetlegesen észlelt visszaélésekért (pl. sorszámok cserélgetése) az intézet nem tehető felelőssé. A betegek számítógépes rendszerben rögzített előjegyzés alapján, pontosan meghatározott időre érkeznek a kemoterápiás ellátásra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top