Egészség

3 hétig nem működött a lift a Szegedi Klinikán

Emiatt a klinika heteken át nem tudta fogadni a légimentőket.

Három hétig nem szállhatott le mentőhelikopter a Szegedi Klinikán, mert elromlott mindegyik lift, ami a négy éve épült leszállópályához, a tetőre vezetett. Erről először a Magyar Hang írt. Még a súlyos sérülteket is csak úgy tudták eljuttatni a klinikára, hogy a szegedi repülőtérről mentőautóval szállították tovább. Ez plusz 15-20 perces út.

A mentőhelikopter-leszállópálya épületében két lift van, és további három az épület új részén belül. Ezek közül szombaton csak egy működött. A mentők is a várótermeken keresztül tudták bevinni a betegeket a vizsgálóba. Az RTL Híradó úgy tudja, folyamatosan rosszak a liftek.

A klinika közleménye szerint a liftek kötelező felülvizsgálata során olyan hibát találtak, amely nem tette lehetővé a folyamatos és biztonságos működést, ezért a végleges javításig üzemen kívül helyezték a felvonókat.

A Mentőszolgálat szombaton azt közölte az RTL Híradóval, hogy már megjavultak a felvonók, így újra tudják fogadni a klinikán a mentőhelikoptert.

Kiemelt kép: RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top