Egészség

Sokkolta a látvány a csepeli villámcsapás szemtanúit

Két embert ért villámcsapás a csepeli strandon. A szemtanúk már a legrosszabbtól tartottak.
villámcsapás skócia

Borzalmas volt, azt hittük, meghaltak” – mondta a Blikknek egy nő, aki a helyszínen nézte végig, hogy vasárnap délután villámcsapás éri a csepeli strandot. Először egy fába, majd a medencébe csapott a villám.

A fa alatt ketten álltak, a középkorú férfi és a 15 éves fiú azonnal összecsuklott – mesélte a szemtanú, hozzátéve, hogy nem hallott figyelmeztetést a viharról.

Megszólalt egy férfi is, aki a strand mellett lakik. Ő egy villanást látott, és azonnal kiszaladt az utcára. „Teljesen elsápadtam, amikor megláttam a gyerekmentőt, akkor már gondoltam, hogy baj van” – jegyezte meg Klötzl Mátyás. 

A mentők végül három mentőegységgel – köztük egy gyermekrohamkocsival – érkeztek a helyszínre. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, a fa közelében tartózkodó 15 éves fiú és egy középkorú férfi eszméletét vesztette. A fiú légzése és vérkeringése leállt, újra kellett éleszteni. Stabil állapotban vitték kórházba. A férfi feltételezhetően belső sérüléseket szenvedett, helyszíni ellátása után – stabil állapotban – egy másik mentőautó vitte kórházba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top