Egészség

Horrorvonat: fulladoztak az utasok a MÁV Balatonra tartó járatán

A pokoli zsúfoltság miatt többen rosszul lettek a Balatonfüredre induló vonaton. Volt, aki inkább leszállt, de így is legalább 80 ember ragadt a fehérvári állomáson.

Százak nyaralását tette tönkre a MÁV – írja egyik olvasójára hivatkozva a Blikk.

Képünk illusztráció (Fotó: MTI Fotó / Máthé Zoltán)

Balázs szerint a kevés hely és a levegőtlen kocsik miatt pokoli állapotok uralkodtak az egyik Balaton felé közlekedő sebesvonaton. „Klíma ide vagy oda, az utazókon nem sokat segített a túlzsúfolt utastérben. Többen is rosszul lettek, dülöngéltek az utasok, volt olyan, aki egy idő után inkább leszállt a legközelebbi megállóban a vonatról. De olyan is volt, akit le kellett fektetni az ülésekre, majd a kalauz egy papírköteggel próbálta legyezni, hátha az segít neki” – nyilatkozta a lapnak a férfi.

Mint mondta, hiába szálltak le az emberek a vonatról, így is legalább nyolcvan utas ragadt a székesfehérvári pályaudvaron, mert nem fértek fel a szerelvényre.

A lap az ügy kapcsán a MÁV sajtóosztályát is megkereste. „Július 26-án, pénteken a Déli pályaudvarról 10:25-kor Balatonfüredre induló KATICA sebesvonat műszaki hiba miatt rövidebb szerelvénnyel közlekedett. A vonat a menetrendben két motorvonati egységgel van tervezve, de ezen a napon a szerelvényforduló szerint ehhez a járathoz rendelt második motorvonati egység reggel a lajosmizsei vonalon meghibásodott” – írta válaszában a vasúttársaság, hozzátéve: a kellemetlenségek miatt elnézést kérnek az utasoktól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top