Egészség

Ez lehet a megoldás a szakrendeléseket sújtó orvoshiányra

Rövid távon már az is nagy segítség lenne, ha egyszerűbb lenne a nyugdíjas orvosokat továbbfoglalkoztatni.

A nyári szabadságolások miatt több településen is elmaradnak bizonyos szakrendelések augusztusban. A gyöngyösi Bugát Pál Kórházban például egész augusztusban nem lesz urológiai szakrendelés, de hetekig zárva tart a bőrgyógyászati és a belgyógyászati szakrendelés is.

Az Újratervezés orvoscsoport egyik alapítója, Lénárd Rita az InfoRádiónak azt mondta: nyaranta már évek óta nem folyamatos az ellátás. Ez régebben is probléma volt, de ahogy egyre súlyosbodik az orvoshiány, úgy egyre nehezebb megoldást találni.

A szakértő szerint rövid távon már az is javulást jelentene, ha a nyugdíjkorhatárt elért szakorvosok könnyebben elintézhetnék, hogy állományban maradjanak. Ehhez most a munkahelynek be kell adni egy kérvényt a továbbfoglalkoztatásra. Ez a kormány elé kerül, de sokszor a kérvényekre hónapokig nem érkezik válasz, van, aki több éve vár rá.

Ezért jó lenne, ha eltörölnék a bonyolult adminisztratív előírást, de már az is nagy segítség lenne, ha a bent fekvő kérelmeket elbírálnák.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top