Egészség

Túlórát rendeltek el az Onkológiai Intézetben

A betegek sorra kerülnek, a meghatározott idő előtt beengedték őket a kezelésre. A főigazgató garantálja, hogy a jövőben nem marad el kezelés.

Július 24-én az nlc-n is megjelent a hír, hogy embertelen állapotok uralkodnak az Országos Onkológiai Intézet betegvárójában, öt nappal később pedig kiderült, hogy augusztus 1-től új várakozási rendszer lesz. A HVG elment, és megnézte, hogyan működik. Az új rend szerint hat előtt csak az ott dolgozók léphetnek be az intézet területére, a betegeket vagy a helyettük sorban álló hozzátartozókat csak hattól engedik be. A HVG helyszíni riportja szerint fél 6-kor már 3 beteg várakozott, de a szigor enyhült, a portások beengedték őket a főépület előterébe, hogy le tudjanak ülni, vagy használhassák a mosdót. Onnan hat előtt pár perccel lehetett tovább menni. A váróba nem hétkor, hanem már fél hét felé bemehettek a betegek, a lap megjegyzi, hogy ezen az érintettek elcsodálkoztak, de örültek neki.

Képünk illusztráció / Fotó: Profimedia, BSIP

A HVG még múlt héten kereste az intézet főigazgatóját, Polgár Csabát, hogy a sajtóban megjelent hírek hatására változtatott-e a renden, illetve eddig miért nem időpontra mentek ezek a betegek, de nem válaszolt nekik, ellenben a Népszavának adott interjúban beszélt az új rendszerről, ebből kiderült, hogy a B kemoterápiás osztályra érkező betegeknél a terápiás terv felállításakor az onkológus meghatározza az elektronikus előjegyzési rendszerben a terápia kezdésének napját, és azon belül a kezelésre érkezés időpontját. Hozzátette: a sorszámhúzásos rendszer megszűnik, a betegeket a terápia kezdésének napján is elosztva rendelik vissza a kezelőorvoshoz, az aznapi kezelést előíró orvos 7:30-tól hívja be a betegeket, a következő kezelésre érkező betegek 10 perces, míg az első vizsgálatra érkezők 30 perces időközökben kerülnek sorra.

Az intézetben az előjegyzési idő tájékoztató jellegű, a rosszabb állapotú, mentővel érkező betegek elsőbbséget élveznek.

Újdonság még, hogy főigazgatói utasítás alapján augusztus 1-től a kemoterápiára alkalmas beteg kezelésének másnapra halasztása nem engedélyezett. Egyetlen intézetbe érkező betegnek sem maradhat el kezelése.

A HVG úgy értesült, hogy a főigazgató kötelező túlórát rendelt el a kemoterápiánál, hogy ne maradjon el kezelés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top