Egészség

20 éve lenyelt fogkefét operáltak ki egy férfi hasából

Azért nyelte le, mert öngyilkos akart lenni.

Húsz éve lenyelt fogkefét operáltak ki egy 51 éves kínai férfi hasüregéből: a 14 centiméteres fogkefét öngyilkossági céllal nyelte le egykor, amikor droghasználatból következően HIV-fertőzöttként diagnosztizálták. A sencseni kórház közlése szerint ez volt a legbizarrabb tárgy, amelyet valaha egy páciens belső szerveiben találtak.

A sikertelen öngyilkossági kísérlet után nem volt diszkomfortérzete. Nem foglalkozott többé a testében lévő tárggyal, ugyanis felhagyott a drogokkal, elkezdte a HIV-kezelést. Később megházasodott, két gyermeke született. A fogkefe 2014-ig nyugalomban volt a hasában, akkor azonban Li elkezdett hasi panaszoktól és epehólyag-gyulladástól szenvedni. Június végén vették fel a kórházba, amikor hasi fájdalomra panaszkodott. A CT-vizsgálat egy tárgy jelenlétére utalt a patkóbélben. 

A fogkefe valószínűleg sok éven át a gyomorban és a patkóbélben maradt, majd beleakadt az epevezetékbe, ami gyulladást és fájdalmakat idézett elő” – mondta Liu Csia-lin, a férfi kezelőorvosa. Liu elmondása szerint endoszkóppal távolították el a fogkefét, amelynek sörtéi már feloldódtak.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top