Egészség

A csúszdák és fejesugrások veszélyeire hívja fel a figyelmet egy orvos

Sokszor olyan károsodást is szenvedhetünk egy pillanat alatt, amit a legjobb orvosok sem tudnak helyrehozni.

Egy pillanatnyi őrültség, és kész is a baj – mondta Evan Davies, a southamptoni kórház sebésze a BBC-nek. Az orvos a sekély vízbe való ugrálások és a felelőtlen csúszdázás veszélyeire hívta fel a figyelmet.

Davies tudja, miről beszél, nemrégiben műtött egy pácienst, aki gerincét törte a horvát tengerparton. Egy másik nyaraló, a 23 éves David Briffaut pedig egy spanyol aquaparkban törte el a nyakát csúszdázás közben.

Davies azt mondja, ha van figyelmeztetés, ha nincs, ha nem tudjuk, mennyire mély a víz, eszünkbe ne jusson fejest ugrani bele. Továbbá hallgassunk a megérzéseinkre, vagyis ha megkérdőjelezzük, mennyire biztonságos egy csúszda vagy ugródeszka, esetleg túl sokan vannak rajta az aquaparkban, akkor inkább ne használjuk.

Davies szerint egy ilyen pillanatnyi baleset következményeit sokszor a legjobb orvosok sem tudják helyrehozni, a beteg pedig lebénulhat.

(via)

(Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top