Egészség

SMS-ben kért segítséget a mentőktől a hallássérült férfi

Szintén hallássérült édesapja lett rosszul.

Furcsa üzenetet kaptak a 112 segélyhívó SMS-szolgáltatásának operátorai a napokban. A tömör, nehezen értelmezhető üzenetből annyi kiderült, hogy mentőt kérnek a Baranya megyei Mázára.

Később kiderült, hogy a hallássérült, 54 éves Sándor kért segítséget szintén hallássérült édesapjának. Az SMS-t látta a legjobb megoldásnak, az üzenetbe beleírta a Siketek és Nagyothallók Szövetségének rövidítését, így jelezte, hogy nem tud telefonálni – írja a Blikk.

A központban gyorsan reagáltak, így a mentők alig 10 perccel később már kint is voltak a házuknál. Édesapja bekerült a komlói kórházba, ahol szívelégtelenséggel jelenleg is ápolják.

Ahogy Sándorék példája is mutatja, a hallássérültek valóban tudnak SMS-ben segítséget kérni. Ám a legjobb megoldás, ha kétirányú a kommunikáció, így a mentésirányító a kérdésekre adott válaszok alapján tud segítséget nyújtani.

A segélykérő szám mellett ezért nagy segítség lesz – nem csak a hallássérülteknek – az ősztől ingyenesen letölthető ÉletMentő applikáció, amellyel még gyorsabban kérhetik a mentők, a rendőrség vagy a tűzoltóság segítségét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top