Egészség

Fél év, mire bejutsz ultrahangra Újbudán

Időpontot nem tudnak adni, csak várólistára tesznek.
ultrahang

Fél évet kell várni egy ultrahangvizsgálatra az újbudai szakrendelőben. Időpontot nem is tudnak adni, csak várólistára teszik a betegeket, fél év, mire sorra kerülnek – számolt be az RTL Híradója. Mindennek oka elsősorban az orvoshiány.

A Járóbeteg Szakellátók Szövetsége szerint egyre több szakember megy át a magánellátásba, és nehezen, akár féléves keresgélés után tudják csak pótolni. Álláspontjuk szerint arra lenne szükség, hogy a kórházi várólistákhoz hasonlóan az egészségbiztosító ellenőrizze, hogy hol kell a legtöbbet várni és ott beavatkozzon.

A szakrendelők nagy része önkormányzati fenntartású, így az intézmények tőlük várhatnak segítséget, ám nekik is kevés lehetőségük van arra, hogy költségvetésüket növeljék. Az újbudai önkormányzat a hírműsornak úgy nyilatkozott, több mint 800 millió forintot költöttek az elmúlt években a rendelőre, ebből 100 milliót az ultrahang-berendezésekre. A szakemberhiánnyal kapcsolatos kérdésre ugyanakkor nem válaszoltak.

A minisztérium nem reagált a Híradó megkeresésére.

A Budapesti Kormányhivatal közölte: soron kívül intézkednek a szakrendelő ügyében, és ha kell, más intézményeket is kijelölnek az ellátásra.

(A nyitókép illusztráció! Forrás: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top