Egészség

Kamuorvosként börtönre ítélték, most igazi orvossá válhat

Újra beiratkozott az orvosi egyetemre, és hamarosan legálisan kezelhet betegeket az amerikai férfi.

Adam Litwin már gyerekkorában orvos szeretett volna lenni, de huszonévesen kibukott az egyetemről. A gyógyítás viszont annyira érdekelte, hogy falta szakkönyveket a Kaliforniai Egyetem (UCLA) könyvtárában.

Itt egyszer rezidens orvosnak hitték, ő pedig nem mondta el az igazságot, inkább kitalált egy sztorit, hogy egy másik kórházból helyezték át.

Elkezdett a többi rezidenssel mozogni, betegeket látogattak, elvette egy kollégája parkolóhelyét, és szerzett egy köpenyt az arcképével és a nevével. Legalább fél éven át orvosnak adta ki magát.

A férfi azonban 1999-ben lebukott, és két hónap börtönbüntetésre ítélték. Az őszinteség ezután sem lett az erőssége, leendő feleségének kardiológusként mutatkozott be 2006-ban, de négy évvel később elváltak.

Negyvenévesen viszont újra beiratkozott az orvosi egyetemre, tavaly pedig orvosi diplomát szerzett. Most már tényleg közel áll ahhoz, hogy – leghamarabb 52 éves korában – legálisan betegeket gyógyíthasson.

(Index)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top