Egészség

Körömragasztótól égett meg egy tinilány bőre

A 11 éves angol lány nadrágjára ömlött, Primark márkájú körömragasztó füstölni kezdett, majd csúnyán megégette a lány bőrét.

Lilly Worsfold a barátaival vásárolt, a program után anyja, Louise vitte haza kocsival. Lilly a hátsó ülésen megpróbált felragasztani néhány műkörmöt, bár anyja kérte, hogy várjon, míg odaérnek az unokatestvéréhez.  Lilly abbahagyta a műveletet, a ragasztó azonban az ölébe esett, kiömlött a nadrágjára, ami füstölni kezdett, és a lány mindkét lábán megégette a bőrt. Ekkor Lilly 8 éves húga, Poppy is szólt, hogy valami csípi a szemét.

 „Csak a szörnyű sikolyt hallottam, majd sírni kezdett, de nem tudta elmondani, mi van vele” – mesélte Lousie. „Aztán rájöttem, mi történik. Megálltam egy közelben lakó barátom házánál, hogy hideg borogatást szerezzünk.”

Az anya, miután Lillyt bevitte a barátja házába, nagyon óvatosan megpróbálta levenni a nadrágját, amely olyan volt, mintha a bőréhez ragasztották volna. Ezután a sürgősségire mentek, ahol fájdalomcsillapítót adtak a lánynak, onnan pedig az égési osztályra utalták Lillyt. „Az osztály munkatársai szerint elég jelentős területet érintett az égés, ám inkább a sérülések mélysége miatt aggódtak” – mondta Louise. Az később derül ki, hogy Lillynek szüksége lesz-e bőrátültetésre.

Az anya megosztotta történetüket, hogy felhívja a figyelmet az otthoni körömtermékek használatának kockázataira. A terméket gyártó cég közleményben reagált az esetre, és sajnálatát fejezte ki a baleset kapcsán. „Nagyon szomorú vagyok a történtek miatt. Mint szülő, magamat hibáztatom, nem kellett volna ezt a terméket autóban használni” – foglalta össze Louise az esettel kapcsolatos érzéseit.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, Profimedia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top